Kahvaltıda ayıla bayıla yiyoruz ama organları çürütüyor! İçine girdiği yemeği zehre çevirip sağlığımızı yerle bir ediyor, parazite neden oluyor

Kahvaltıda vazgeçilmezimiz olan pek çok besin bulunuyor. Özellikle bazı kahvaltılıklar, her yemeğin içerisine katılacak kadar çok sevilip farklı tarifler içerisinde de kullanılabiliyor. Bir besin kaynağı var ki yiyende kanser riski %90'a varan oranda artış gösteriyor, zararları saymakla bitmiyor. Organları çürüten, içine girdiği yemeği zehre dönüştüren o masum görünümlü besin, duyanların ağzını açık bırakıyor. İşte zararları saymakla bitmeyen o besin...

Günün en sevilen öğünü olan kahvaltı, farklı pek çok besinin alındığı, çeşitliliğin en geniş olduğu beslenme saati olarak da biliniyor. Sevilerek tüketilen ve son derece masum görülen bir kahvaltılık ise kansere davetiye çıkartıp sağlığımızı tehdit ediyor. İşte organlarımızı içten içe çürüten, zararları saymakla bitmeyen o besin kaynağı ve neden uzak durulması gerektiği... www.posta.com.tr

KANSER HABERCİSİ
Sosis, hepimizin ayıla bayıla yediği, lezzetine doyum olmayan kahvaltılıkların başında geliyor. Poğaçalara, böreklere, menemene ve daha farklı pek çok tarifin içine eklenen sosis, aslında büyük tehlike saçıyor. Kanserojen içeriği ve içinde yer alan katkı maddelerinin çokluğu nedeniyle bu besin adeta hastalığa davetiye çıkarıyor. Kanserden korunmak, tümör riskini düşürmek için sosisten uzak durmak gerekiyor.

Nitrit adı verilen kanserojen kimyasalı içeren sosis, etin işlenmesi ve sıcaklıklara maruz tutulması ile aktive oluyor. Kızartılarak yenen sosisin bu noktada en büyük riski taşıdığı da söylenebiliyor.

PARAZİT VE KURTÇUK OLUŞTURUYOR
Midede ve bağırsaklarda kurtçukların, çeşitli parazitlerin oluşmasına neden olan sosis, çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Özellikle çiğ yendiğinde çeşitli bakterilerin üremesine imkan tanıyan sosisi hem insanlardan hem de hayvanlardan uzak tutmak gerekiyor. Sevilerek yense de bu besin kaynağı nedeniyle midesinde kurtçuklar oluşan ve hasta olan milyonlarca insan bulunuyor. Aynı zamanda kabızlık gibi bağırsak rahatsızlıkları da sık sosis tüketenlerde çoğunlukla görülebiliyor.

HAZIMSIZLIK, MİDE AĞRISI, KABIZLIK YAPIYOR
Sindirimi zor olan, mide ağrısına ve hazımsızlığa neden olan sosis, midenin zaman içerisinde aşınmasına ve gastrit, ülser gibi rahatsızlıkların doğmasına sebep olabiliyor. Midenin en büyük düşmanları arasında yer alan sosis, daha farklı pek çok rahatsızlığa neden olarak mide başta olmak üzere organları içten içe çürütüyor.

GUT HASTALIĞINA NEDEN OLUYOR
Eskilerin 'kral hastalığı' olarak da bilinen gut hastalığı, aşırı işlenmiş etin tüketimine bağlı olarak gelişebiliyor. Sosisin sık yenmesi, özellikle gut hastalığına neden olabiliyor. Bu hastalık ayakta ve vücudun çeşitli bölgelerinde şişme, damarlarda tıkanma gibi problemlere yol açan son derece riskli bir hastalık olarak öne çıkıyor.

KARACİĞERİ BİTİRİYOR
Karaciğer sağlığını önemli ölçüde tehdit eden sosis, içerisinde yer alan zararlı maddeler ve yağ oranı nedeniyle damarların da tıkanmasına neden oluyor. Karaciğeri yoran bu besin, organı çürüterek vücuda büyük zarar veriyor.

KOLESTEROLÜ YÜKSELTİYOR
Damarlarda yağ birikmesine neden olan bu besin kaynağı, kötü huylu kolesterolü yükselterek de sağlığı önemli ölçüde riske ediyor. Bu bağlamda kalp sağlığını da tehdit eden sosis, tüketilmemesi gereken besinler arasında yer alıyor.

Uzmanlar özellikle ebeveynleri bu besin hakkında uyarıyor. Sık tüketilen besinin çocuklarda büyüme geriliği, sağlıksız gelişim gibi sorunlara yol açabileceği de araştırmalarla desteklenen veriler arasında yer alıyor. Bu noktada özellikle ebeveynlerin evin kapısından bile sosisi sokmaması gerektiği söyleniyor.