AŞIRI ŞEKER ALIMI ÖLÜMCÜL OLABİLİR
Mevcut çalışmalar, aşırı şeker alımının özellikle karaciğer için zararlı olabileceğini zaten göstermiştir. Şiddetli vakalarda ölümcül olabilen obezite , diyabet ve yağlı karaciğer hastalığına neden olabilir. Çalışma lideri Joshua D Rabinowitz, Science Daily'de şöyle açıkladı : "Vücutta daha küçük ve daha büyük şeker miktarlarının nasıl işlendiği konusunda temel bir fizyolojik fark var." Araştırmanın bir parçası olarak ekip, farelerin fruktoz ve glikozu nasıl sindirdiğini analiz etti.
Fruktozun yüzde 90'ından fazlasının hayvanların ince bağırsağı tarafından temizlendiğini buldular. Rabinowitz, "En azından bu hayvan çalışmalarından, orta düzeyde meyvelerden elde edilen fruktozun karaciğere ulaşmayacağına dair bir güvence sunabiliriz" dedi. Ancak, ince bağırsağın bir kutu gazoz veya büyük bir bardak portakal suyunun yarısında şekerle “boğulmaya” başladığı düşünülmektedir.
Araştırmacılar, ince bağırsak tarafından emilmeyen herhangi bir fazla fruktozun bağırsaktan kolona devam ettiğini gözlemlediler.
KAHVALTIDA ASİTLİ VE ŞEKERLİ İÇECEKLERDEN UZAK DURUN
Sonuç olarak, mikrobiyom olarak bilinen kalın bağırsak ve kolonun doğal makrobiyotik florası ile de temasa geçer. Rabinowitz, "Mikrobiyom asla şeker görmeyecek şekilde tasarlandı" dedi. "Bir kişi sonsuz miktarda karbonhidrat yiyebilir ve mikrobiyoma giren çok az bir glikoz molekülü olacaktır. Ancak asitli içecek veya meyve suyunu içer içmez, mikrobiyom asla görmemek üzere tasarlandığı son derece güçlü bir besin maddesi görüyor."