Kalp hastalıkları en çok ölüme neden olan hastalıkların başında geliyor. Kolesterol de kalp hastalıklarına neden olan önemli faktörler arasında bulunuyor. Kolesterol seviyesinde artış damar tıkanıklığı gibi vücutta ciddi hasara, hatta ölüme bile neden olabiliyor. Damar tıkanıklığı sonucu kalp yeterli beslenemez ve fonksiyonlarını yerine getiremez hale geliyor. Bu nedenle kolesterolün dengede tutulması sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için oldukça önem taşıyor. Kolesterol seviyesindeki artışı, oluşturabileceği zararları azaltmak için kolesterolü düşüren besinleri tercih etmek gerekiyor.
KOLESTEROL DÜŞÜREN YİYECEKLER
PATLICAN
Patlıcan lif açısından oldukça zengin bir sebzedir. 100 gram patlıcanda 3 gram lif bulunur. Lif kandaki kolesterol seviyesinin iyileşmesine yardımcı olur ve aynı zamanda kolesterol riskini de azaltır. Patlıcan kalp hastalıkları, felç, obezite ve tip 2 diyabet riskini de azaltır.