Kahvaltıların vazgeçilmezi ama etkisini yok ediyor! Birlikte kesinlikle tüketilmemeli: Vücudunuzu tuz gölüne çeviriyor, kansere davetiye çıkarıyor

Sabah kahvaltıları, özellikle de hafta sonuysa keyifli geçsin isteriz. Bu yüzden de en lezzetli alternatiflere soframızda yer veririz. Peynirler, zeytinler, reçeller, yumurta derken liste uzayıp gidiyor. Sofranın baş köşesinde ise bol tereyağında yapılmış pastırmalı sucuk bulunuyor. Damakta iz bırakan bu lezzet, aslında mutfağınıza bile sokmamanız gereken gıdaların başında yer alıyor. Peki, neden pastırma yumurtayla birlikte tüketilmemeli?

Bazı besinler, tek başlarına oldukça faydalı iken birlikte tüketildikleri zaman büyük bir riske dönüşüyor. Bunlardan biri de yumurta ve pastırma ikilisi. Pastırma, yumurtanın içerisine girdiği anda bütün vitaminini yok ediyor. İşte tüm detaylar…

YUMURTAYLA BİRLİKTE TÜKETMEK BÜYÜK HATA!
Sucuk ve pastırma gibi işlenmiş et ürünlerinin yumurta ile birlikte tüketilmemesi gerekiyor. İşlenmiş et ürünleri, yüksek miktarda tuz, yağ ve katkı maddeleri içeriyor. Bundan dolayı aşırı miktarlarda tüketildiği zaman sağlık üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor. Yumurta ise protein ve besleyici bir profil sunuyor. Besin değeri yüksek olan yumurtanın pastırma ile birleştirilmesi ise bütün olumlu etkilerini yok ediyor.

İÇERİĞİNDE YÜKSEK ORANDA TUZ BULUNUYOR
Pastırma ve benzeri işlenmiş et ürünleri, yüksek miktarda tuz içeriyor. Aşırı tuz tüketimi, yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve böbrek problemleri gibi sağlık sorunlarına neden oluyor.

YÜKSEK DOYMUŞ YAĞ İÇERİĞİ
Pastırma, yüksek miktarda doymuş yağ içeriyor. Aşırı doymuş yağ tüketimi, kolesterol seviyelerini artırabilir ve kalp sağlığı için risk oluşturuyor.

NİTRAT VE NİTRİT İÇERİĞİ
Bazı pastırma türleri özellikle endüstriyel olarak üretilenler, nitrat ve nitrit içeriyor. Bu kimyasallar, işlenmiş et ürünlerinin renklerini korumak ve raf ömrünü uzatmak için kullanılıyor. Ancak aşırı tüketimde kanserojenik etkilere sahip oluyor.

KALORİ YOĞUNLUĞU OLDUKÇA FAZLA
Pastırma ve benzeri işlenmiş etler, kalori bakımından yoğundur ve kolay bir şekilde aşırı miktarda tüketilebilirler. Bu da aşırı kilo alma riskini artırabilir. Kilo verme problemi yaşıyorsanız kesinlikle bu besinden uzak durmalısınız.

KATKI MADDESİ İÇERİYOR
Bazı pastırma çeşitleri; koruyucu maddeler, renklendiriciler ve diğer katkı maddeleri içerebilir. Bu maddelerin bazılarına bazı insanlar hassasiyet gösterebilir.

Tüm bu nedenlerden dolayı pastırmayı az miktarda ve yumurtanın içinde olmadan tüketilmesi gerekiyor. Fazla kiloya sahip olan ya da kalp sağlığı problemi yaşayanlar, uzmana danışarak tüketmeli.