Yemek Yazarı Ece Zaim, bu kahvaltı keki için Zaiming kahvaltı keki adını vermiş. Bu kekte gluten, şeker ilavesi veya yağ yok. Üstelik yüksek proteinli. Tarifi hazırlarken Zaim şöyle bir not düşüyor: 1 yemek kaşığı yulafı çıkartıp onun yerine 1 ölçek vegan katkısız protein tozu da ekleyebilirsiniz.
KAHVALTILIK KEK MALZEMELERİ (ŞEKERSİZ, GLUTENSİZ)
- 2 adet yumurta
- 1 adet muz
- 3 yemek kaşığı yulaf unu (Çölyak hastasıysanız glutensiz yulaf unu kullanın)
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı doğal toz vanilya
- 2-3 yemek kaşığı donmuş ahududu, böğürtlen veya vişne
- 1/4 paket kabartma tozu
- Kalıbı yağlamak için Hindistancevizi yağı
ÜZERİ İÇİN
- 1 adet hurma
- 2 kare şekersiz çikolata
- 2 çay kaşığı şeker ilavesiz reçel
- 2 çay kaşığı fıstık ezmesi