Kahvaltıya ne yapabilirim? Lezzetli ve kolay kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisidir. Bayram kahvaltıları bütün bireylerin evde olması nedeniyle daha özenerek hazırlanır. Bu bayram kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız haberimiz tam size göre... Birbirinden lezzetli tarifler bulabileceğiniz kahvaltıya ne yapabilirim diye düşünmenize çözüm olacak pratik kahvaltı tarifleri için haberimize bakın.

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.
KAHVALTIYA NE YAPSAM? KOLAY KAHVALTI TARİFLERİ
Zeytin, peynir, yumurta, domates ve salatalık genellikle her kahvaltı masalarında olur. Farklı alternatifler bulabileceğiniz sık sunumlarla sofralarınızı süsleyeceğiniz birbirinden lezzetli pratik kahvaltı tarifleri:

KAYGANA TARİFİ
Kaygana malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1/3 demet maydanoz
- 1/3 demet dereotu
- 3 dal taze soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kaygana pişirmek için:
- 1 çay bardağı ay çiçek yağı
KAYGANA YAPILIŞI
- Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
- Yumurtaları ayrı bir kaseye alıp çırpın.
- Daha sonra unlu karışımla birlikte yumurtaları karıştırıp iyice çırpın.
- İçerisine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve dereotunu ilave edip iyice çırpın.
- Krep tavasını ocakta ısıtın.
- Bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup yağ kızınca kaygana hamurundan bir kepçe tavaya dökün.
- Altlı üstlü çevirerek kızartın.
- Bütün kaygana hamuru bitene kadar bu işlemi yapın.

YUMURTA SALATASI TARİFİ
Yumurta salatası malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1/2 limon suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı pul biber
- 1 tane yeşil soğan
- 2 - 3 dal maydanoz
- 3 - 4 yaprak taze nane
YUMURTA SALATASI YAPILIŞI
- Yumurtaları katılaşana kadar haşlayın.
- Yeşillikleri yıkayıp doğrayın.
- Bir kaseye alıp içine yağı, limon suyu, tuz ve baharatları koyup karıştırın.
- İçine küp doğranmış yumurtayı koyup karıştırın.
- Bekletmeden servis yapın.

BAKLAVALIK YUFKADAN PATATESLİ BÖREK TARİFİ
Baklavalık yufkadan patatesli börek malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı su
İçi için;
- 4 adet patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
BAKLAVALIK YUFKADAN PATATESLİ BÖREK YAPILIŞI
- Sosu için suyu, yoğurdu ve yağı karıştırın.
- İç harcı için patatesleri haşlayıp ezin. Yemeklik doğranmış soğanları az yağla kavurun.
- Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ezilmiş patatesleri ekleyin.
- Baharatlarını attıktan sonra karıştırıp ocaktan alın.
- Baklavalık yufkalardan birini alıp tezgaha serin.
- Hazır olan sostan 1 yemek kaşığı gezdirip fırça yardımıyla yufkaya sürün.
- Daha sonra üzerine bir kat daha yufka serip yine sostan sürün.
- Üçüncü yufkayı da serip sos sürdükten sonra son yufkayı da serin.
- Bu şekilde dört kat elde edin.
- En üst yufkaya da sos sürdükten sonra iç harcından kısa tarafına gelecek şekilde uzunlamasına ekleyin.
- Yufkayı çok fazla sıkıştırmadan rulo şeklinde sarın.
- Rulodan istenilen büyüklükte parçalar kesip fırın tepsisine dizin. (börekleri yaparken bekleyen yufkaların üzerine hafif nemli bir bez örtün böylelikle yufkalar kurumamış olur. )
- Son olarak fırına vermeden önce kalan sosu da böreklerin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

CEVİZLİ KURU DOMATES MEZESİ TARİFİ
Cevizli kuru domates mezesi malzemeler
- 20-25 adet kuru domates
- 2 adet sarımsak
- 1.5 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 adet ceviz(kırık)
- 4-5 dal ayıklanmış maydanoz
CEVİZLİ KURU DOMATES MEZESİ YAPILIŞI
- Domatesleri kaseye dökün, üzerine sıcak suyu ekleyin.
- 10-15 dakika yumuşaması için bekletin.
- Ardından domateslerin suyunu süzün, hafif kurulayın.
- İnce şeritler halinde doğranan domatesleri servis tabağına alın.
- Zeytinyağı, sarımsak(rende), kekiği küçük bir kasede hazırlayıp domateslerin üzerine dökün.
- Ceviz ve maydanozu ekleyip karıştırın.

KAŞARLI DOMATES SALATASI TARİFİ
Kaşarlı domates salatası malzemeler
- 3 orta boy domates
- 100 gram kaşar peynir
- Zeytinyağı
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
KAŞARLI DOMATES SALATASI YAPILIŞI
- Salata kasesine yıkadığımız domatesleri kahvaltılık doğruyoruz.
- Üzerine tuzu serpiyoruz.
- Üzerine kaşarı rendeliyoruz.
- Kaşarın üzerine pul biber ve kekik serpip onun üstüne de zeytinyağı gezdiriyoruz.

HELLİM PEYNİRİ KIZARTMASI TARİFİ
Hellim peyniri kızartması malzemeler
- 1 küçük paket hellim peyniri
- Tereyağı
HELLİM PEYNİRİ KIZARTMASI YAPILIŞI
- Hellim peyniri çok tuzlu ise kızartmadan önce 15 dakika suda bekletin.
- Daha sonra çıkartın süzülsün.
- Hellimi çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
- Yapışmaz tavaya sıvıyağ ekleyin.
- Yağ kızınca peynirleri ekleyin.
- Kızarmaya başlayınca tavadan peynirleri alın.