MİFÖY HAMURUNDAN DOMATESLİ TART TARİFİ
Milföy hamurundan domatesli tart malzemeler
- 8 adet milföy hamuru
- 4 adet salkım domates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Kekik
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
MİLFÖY HAMURUNDAN DOMATESLİ TART YAPILIŞI
- Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını tartlara derinlik vermesi için orta kısmından bir aparat yardımıyla ya da bıçak yardımıyla daha küçük kare parçalar çıkartın.
- Böylece milföyün ortası boş, dört adet kare çerçeve elde etmiş olacağız.
- Bütün durumda olan dört adet milföy hamurunu mutfak tezgahı üzerine alın.
- Yumurta sarısını küçük bir kapta çırpın.
- Hamurların kenar kısımlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
- Ortası boş, çerçeve şeklinde hazırladığınız hamur parçalarını üzerlerine kapatın.
- Rendelenmiş kaşar peynirini, tart hamurlarının ortasında kalan boşluk kısımlara eşit olarak paylaştırın.
- Salkım domatesleri halka halka doğrayın.
- Peynirlerin üzerine dizin. Tuz ve karabiber serpiştirin.
- Kalan yumurta sarısını tart hamurlarının kenar kısımlarına sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar kabarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak milföy tartlarını kekikle sıcak servis edin.