ISPANAKLI VOLOVAN TARİFİ
Ispanaklı volovan malzemeler
Ispanaklı volovan içi için;
- 250 gram ıspanak
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gram labne
- Tuz, karabiber ve pul biber
ISPANAKLI VOLOVAN YAPILIŞI
- Milföylerden 5 tanesini yuvarlak şeklinde kesin.
- Sonrasında çatalla delin.
- Kalan 4 milföyden halka kesin ve yuvarlakların üzerine yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında 10-15 dk sonrasında 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.
- Sonra milföyleri çıkarıp soğutun.
- İçi için olan malzemelerden arpacık soğanı ve sarımsağı zeytinyağından soteleyin.
- Sonrasında ıspanakları ilave edin.
- Krem peyniri ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız milföylerin içine doldurun.