BAKLAVALIK YUFKADAN PATATESLİ BÖREK TARİFİ
Baklavalık yufkadan patatesli börek malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı su
İçi için;
- 4 adet patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
BAKLAVALIK YUFKADAN PATATESLİ BÖREK YAPILIŞI
- Sosu için suyu, yoğurdu ve yağı karıştırın.
- İç harcı için patatesleri haşlayıp ezin. Yemeklik doğranmış soğanları az yağla kavurun.
- Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ezilmiş patatesleri ekleyin.
- Baharatlarını attıktan sonra karıştırıp ocaktan alın.
- Baklavalık yufkalardan birini alıp tezgaha serin.
- Hazır olan sostan 1 yemek kaşığı gezdirip fırça yardımıyla yufkaya sürün.
- Daha sonra üzerine bir kat daha yufka serip yine sostan sürün.
- Üçüncü yufkayı da serip sos sürdükten sonra son yufkayı da serin.
- Bu şekilde dört kat elde edin.
- En üst yufkaya da sos sürdükten sonra iç harcından kısa tarafına gelecek şekilde uzunlamasına ekleyin. Yufkayı çok fazla sıkıştırmadan rulo şeklinde sarın.
- Rulodan istenilen büyüklükte parçalar kesip fırın tepsisine dizin. (börekleri yaparken bekleyen yufkaların üzerine hafif nemli bir bez örtün. Böylelikle yufkalar kurumamış olur. )
- Son olarak fırına vermeden önce kalan sosu da böreklerin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.