Kuruyemişler arasında özel bir yere sahip olan kajunun anavatanı Brezilya. Tropik bir ağacın meyvesi olan kaju sadece çok lezzetli olmakla kalmıyor, aynı zamanda sayısız faydasıyla sağlıklı bir kuruyemiş haline geliyor. İşte kajunun sağlığa faydaları. Zengin içeriğiyle dikkat çeken kaju fıstığı C, E, K ve B6, B12 vitaminlerini barındırıyor. Tüm bunlara ek olarak magnezyum, demir, sodyum ve potasyum gibi minerallere de sahip olan kaju aynı zamanda bir bakır deposu. Kaju sabahları az bir miktar bile yenilirse size enerji verir ve gün içinde zinde olmanızı sağlar. Ruh sağlığına da iyi gelen kaju depresyonla savaşınızda yardımcı olur. Kajunun faydaları arasında belki de en önemlisi kansere karşı koruyucu bir kalkan oluşturması… İçerisinde yoğun oranda bakır bulunan kaju, bu özelliği sayesinde başta kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türüne karşı vücudun kalkanı gibi hareket eder. Değerli yağlara sahip kaju kalp dostu olduğu gibi aynı zamanda kan basıncını da dengeler. Ancak tuzlu olarak tüketilecekse miktarı kontrol altında tutmakta fayda var. Bu durum size şaşırtıcı geliyor olabilir ama sağlıklı yağlar kilo vermede iyi birer destekçidir ve kajunun yağları da sağlıklı yağlar sınıfına girer. Ölçülü tüketildiğinde kaju metabolizmanız için katalizör görevi görür ve zayıflamanıza yardımcı olur. Kajunun içindeki mineraller, özellikle de bakır saç dökülmesine çok iyi gelir. Sağlıklı saçlar için de güvenle kaju tüketebilirsiniz. Evde kendi fıstık ezmenizi hazırlamak isterseniz kaju fıstığı da kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken istediğiniz miktarda kajuyu az bir miktar zeytinyağıyla birlikte robottan geçirmek ve içine bir kaşık bal veya pekmez eklemek.