Kalp hastalığının birçok nedeni olabileceği gibi, kalp sağlığını korumak adına bir sürü önlemler alınabilir. Günlük hayatta yenilen ve içilen besinler yaşam kalitesinin düzeyini ciddi oranda etkiliyor. Doktorunuzun tavsiye ettiği besinlerin yanı sıra mutfak alışkanlıklarınızı da gözden geçirmeniz gerekiyor olabilir. İşte hem kalp hastalarına iyi gelecek hem de sağlıklı beslenmenize yarar sağlayacak mutfak tüyoları. Kalp hastası olan bir kişinin uzman tavsiyesiyle diyetisyenin hazırladığı listeye göre beslenmesi oldukça önemlidir. Bunun nedeni ise, kalp en büyük kaslardan bir tanesidir. Özellikle kilo vermeye çalışan kilolu birisi, yanlış bir diyet uyguladığında kalbe ciddi zararlar verebilir. Et seçimi yaparken seçici ve dikkatli olun. Et tüketimini sınırlandırın. Kırmızı eti yağsız, tavuğu ise derisiz tüketmeye çalışın. Doymuş yağ oranı yüksek gıdalarını tüketmeyin (salam, sosis, pizza, pide, burger, döner vb.). Et tüketimi azaltalar haftalık beslenmenizde en az iki yumurtaya yer verin. Birbirinden sağlıklı yumurta tarifleri hem doyurucu hem de oldukça lezzetli olacaktır. Süt ve süt ürünleri alırken yarım yağlı veya yağsız almaya özen gösterin. Peynirleri ise tuzsuz seçin. Eğer tuzsuz peynir bulamadıysanız peyniri suya basın ve tuzunun azalması için birkaç saat bekleyin. Zeytinyağı ve diğer bitkisel sıvı yağları (ayçiçek, mısırözü, fındık, soya gibi) eşit miktarlarda karışık olarak kullanmaya özen gösterin. Katı yağ ve kuyruk yağlarını tüketmeme çalışın. Günlük beslenmenizde sebzeye çok daha fazla yer verin. Köklü sebzeleri ister haşlayıp tüketin isterseniz de haşlandıktan sonra soğanla kavurup yemeğini yapın. Her iki türlüsü de besin değeri açısından yüksek olacaktır. Meyve tüketimi de kalp hastaları için oldukça önemlidir. Çiğ meyve yiyemiyorsanız bile bazı meyveleri pişirerek tüketmeye çalışın. Şeker, bal, reçel, pekmez, tatlılar ve tuz tüketimini tamamen bitirmesiniz bile ciddi düzeyde azaltın.