5. SARIMSAKLA PİŞİRİN
Sarımsağın kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olabileceğini gösteren kanıtlar vardır. Bunun nedeni, sarımsaktaki alil propil disülfit ve S-alil sistein sülfoksit dahil olmak üzere bazı bileşiklerin insülin duyarlılığını artırmaya yardımcı olabilmesidir.
Örneğin, 2017'de yapılan bir araştırma, günde 0,05 ila 1,5 gram sarımsak (takviyelerden) tüketmenin, Tip 2 diyabet hastalarında düşük kan şekeri seviyeleri ile ilişkili olduğunu buldu.
Yemeklerinizi sarımsak tozuyla baharatlamayı veya yemek pişirirken biraz ezilmiş sarımsak karanfil eklemeyi deneyin. Bununla birlikte, çok fazla sarımsak tüketmeyi planlıyorsanız, doktorunuza danışmalısınız çünkü sarımsak aynı zamanda gaz, mide bulantısı ve mide ekşimesine (artı, ağız kokusuna) da katkıda bulunabilir. Sarımsak, kan sulandırıcı kullanan kişiler için de tehlikeli olabilir.