Kandil helvası nasıl yapılır? Berat Kandili için irmik helvası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kandil günlerinde evde hamur kızartması, helva gibi yiyecekler hazırlayıp hem ailenize hem de komşularınıza dağıtmanın sevabı olduğu için Müslüman alemi bugün irmik helvası tarifi araştırıyor. Peki, irmik helvası nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği irmik helvası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İrmik denildiğinde akla ilk gelen tatlı hiç tartışılmasız irmik helvası tarifi. Peki, irmik helvası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız irmik helvası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
İRMİK HELVASI TARİFİ
İrmik helvası malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı çam fıstığı
Şerbet için
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker

İRMİK HELVASI YAPILIŞI
- Tencereye irmik, ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyip irmikler altın sarısı renk alana dek kavurun.
- Fıstıkları ekleyin, irmikle birlikte kavurmaya devam edin. Bir tencereye süt ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan şerbeti helvaya ilave edip kısık ateşte şerbeti çekene kadar demlendirin.
Afiyet olsun.