Ülke genelinde etkisini göstermeye devam eden ve her yeri beyaza bürüyen karın tüketimi son zamanlarda oldukça arttı. Dut, üzüm pekmezi gibi tatlandırıcılarla beraber karıştırılarak yenilen kar, sanayileşmenin yoğun olduğu yerleşim alanlarında hastalıklara davetiye çıkarıyor.
Yoğun bir şekilde kar yiyen vatandaşlar, yükselen ateşleri sonrası hastanelerin yolunu tuttu. Gözle görülebilir bir şekilde artış gösteren vakaların ardından ise uzmanından açıklama geldi. Karın, havayı temizlemesi sonucu içerisinde bulunan kimyasal maddelerin vücuda zararlı olduğunu belirten Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Odyoloji Uzmanı Op. Dr. Tuna Kenar, kar yemenin şiddetli bir şekilde hastalığa neden olabileceğini söyledi. Karın tüketilmesini tavsiye etmediklerini ifade eden Dr. Kenar, kar yediği için boğaz ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle gelen hasta sayılarının son zamanlarda büyük bir artış gösterdiğini aktardı.