Badem
Yemişler, iyi bir E vitamini kaynağıdır. Araştırmalar, yemişlerin karaciğer yağlanması ile ilgili hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabileceğini öne sürmektedir. Bademler de kalbiniz için iyidir, bu yüzden bir daha atıştırma isteği hissettiğinizde, günlük bir avucu geçmeyecek kadar alın. Ya da salataları güzel bir lezzet olarak ekleyerek deneyin.
Enginar
Tüm yeşil ve sarı sebzeler özellikle; enginar (İçinde bulunan Silymarin maddesi hücrelerin hasar görmesini engeller. İhtiva ettiği fiber, magnezyum, folat ve C vitamini karaciğer hastalıklarına olduğu kadar kanser gelişmesini de önlemede yararlı olduğu bildirilmektedir), kabak, Brüksel lahanası (broccoli), lahana, karnabahar, kereviz, sarımsak, maydanoz, fesleğen, havuç, nane, soğan, böğürtlen, anason, adaçayı, ıhlamur, papatya (diüretik etkili) ile yaş ve kuru üzüm, yaş ve kuru incir, elma, portakal, turunç, limon gibi tüm meyveler ve yağdan fakir, kolesterolü az, fiber miktarı çok gıdalar tüm vücuda olduğu kadar karaciğere oldukça faydalıdır.