Peki neden Akdeniz tipi beslenme?
PLOS Medicine dergisinde yayımlanan çalışmada, bir kadının 20 yaşında Akdeniz tipi beslenmeye başlaması durumunda ömrünü 10 yıldan biraz fazla artırabileceği belirtilirken, aynı yaşta sağlıklı beslenmeye başlayan bir erkeğin ise hayatına 13 yıl ekleyebileceği açıklandı. Bu tür beslenmenin farklı yaş gruplarında ne tür faydalar yaratabileceğini ve beslenme modeli ile ilgili detayları aşağıdaki haberimizde bulabilirsiniz.
Ömrü 13 yıl uzatıyor! İçinde hiç et yok, hep ot!
HABER ÖNİZLEMESİ:
Katı kuralları olan bir diyet planı yerine bir beslenme anlayışı oluşturma üzerine planlanan Akdeniz diyeti, Akdeniz kıyılarına komşu ülkelerin beslenme alışkanlıklarına dayanan bir diyet türü.
Uzmanlar, kırmızı ve işlenmiş etleri, yağsız kümes hayvanları, balık ve bitki proteinleri ile değiştirmenin yemek şeklini hızlı bir şekilde iyileştirmenin bir yolu olduğunu söylüyor.
Çünkü Dünya Sağlık Örgütü, 2015 yılından bu yana kırmızı ve işlenmiş etleri kanserojen olarak sınıflandırıyor. Uzun yıllardır süregelen araştırmalarda, kırmızı ve işlenmiş etler koroner kalp hastalığı ve bağırsak kanseri de dahil olmak üzere önemli sağlık riskleriyle ilişkilendiriliyor.