Mangrov ve sazlıklar, karasal ve denizel alanlarda karbon depolamanın önemli bir parçasıdır. Bu ekosistemler, karbonu etkili bir şekilde emer ve depolar.
Karbon tutucu bitkiler Meşe ağaçları, çam ağaçları ve kayın ağaçları. Yeraltı yumruları veya rizomları olan çim türleri, toprak altında karbon depolama yeteneklerini artırabilir.
(Türkiye'de meşe ağaçlarının en çok bulunduğu bölgeler, genellikle Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nin bazı kısımlarıdır. Bu bölgeler, meşe ağaçları için uygun iklim koşulları ve toprak yapısına sahiptir. Karadeniz Bölgesi'nde, özellikle nemli ve yağışlı iklim, meşe ormanlarının gelişimi için idealdir. Marmara Bölgesi ise hem kara hem de deniz ikliminin etkisi altında olduğundan, çeşitli meşe türlerine ev sahipliği yapar. Ege Bölgesi'nde ise daha çok Akdeniz ikliminin etkili olduğu alanlarda meşe ormanlarına rastlanır. Bununla birlikte, Türkiye'nin diğer bölgelerinde de farklı meşe türleri bulunabilir. Her bölgenin iklim ve toprak yapısı, orada yetişen meşe türlerinin çeşitliliğini etkiler.)