KARPUZ YEDİĞİNİZDE VÜCUDUNUZDA NELER OLUR?
Uygun bir şekilde adlandırılan karpuzun neredeyse %92'si sudur, 8 onu çok nemlendirici bir yiyecek seçimi yapar. Siz veya çocuklarınız, özellikle sıcak yaz günlerinde yeterince su içmekte zorlanıyorsanız, birkaç porsiyon karpuz yemeyi deneyin. Hidrasyonunuzla birlikte ekstra mikro besinler alacaksınız.
- Günlük c ve a vitamini ihtiyacınızın karşılarsınız
C vitamini yara iyileşmesine yardımcı olur ve yaşlanmayı geciktirici ve bağışıklık güçlendirici özelliklere sahip olabilir.
A vitamini ise göz sağlığı için önemlidir.
Karpuzun antioksidan gücü vardır, çünkü araştırmaların yüksek tansiyonu düşürmeye veya önlemeye yardımcı olabileceğini gösteren karotenoid bir bitki besin maddesi olan mükemmel bir likopen kaynağıdır.
- Enfeksiyonla savaşır, hücreleri yeniler
Karpuzdaki diğer antioksidanlar arasında flavonoidler, karotenoidler ve triterpenoidler bulunur. Bunlar gibi antioksidanlar hücre onarımına yardımcı olur ve enfeksiyon ve bazı kanser riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.
- Kaslarınızdaki yorgunluğu azaltır
Amino asit sitrülin, karpuzda önemli miktarlarda bulunur. Spor performansı için besin takviyesi olarak satılan konsantre sitrülin kapsüllerini bulabilirsiniz. Bazı araştırmalar sitrülin takviyelerinin egzersiz sırasında yorgunluk hissini azaltabileceğini gösterse de, sitrülinin faydaları kesin değildir.