İnflamasyon: Karpuz çok önemli ve çok yönlü bir besin öğesi olan kolini içerir. Uyku, kas hareketi, öğrenme ve hafıza fonksiyonlarında vücuda yardımcı olur. Aynı zamanda hücre zarlarının yapısının muhafaza edilmesinde, sinir iletimin sağlanmasında, yağ emilimine yardımcı olmada ve kronik inflamasyonu azaltmada etkilidir.
Kas ağrıları: Karpuz ve karpuz suyu kas ağrılarını azaltmak ve sporcularda egzersiz sonrası toparlanma süresini hızlandırmak için kullanılabilir. Araştırmacılar karpuzun bu özelliğinin içerdiği bir amino asit olan L-sitrulinden kaynaklandığını ileri sürmektedir.
Cilt: Saçları nemli tutmaya yarayan sebum üretimi için gerekli bir besin öğesi olan A vitaminini içerir. A vitamini, deri ve saç başta olmak üzere tüm vücut dokularının yapım ve onarımı için gereklidir. Cilt ve saç yapısında bulunan kollajenin devamlılığı için C vitamini gereklidir. Sağlıklı bir cilt ve saç görünümü için hidrasyonun tam anlamıyla sağlanması gerekir, karpuz da yüksek su içeriği ile bunu sağlar.
Doğranmış karpuz ve birkaç buz küpünü blendirden geçirip egzersiz sonrası toparlanma içeceği olarak veya güneşli bir günde serinlemek için soğuk bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. Karpuz, nane, peynir ve ıspanak/semizotu ve balzamik ile de lezzetli ve hafif bir salata yapılabilir.