Diyetisyen Demetgül, "Karpuz ara öğün olarak tercih edilebiliyor hatta bazen ana öğün olarak da tüketimleri görebiliyoruz ama sadece meyve ana öğün olarak tüketilmemelidir. Meyveleri tüketirken porsiyon kontrolüne ve hangi besinlerle beraber tüketildiğine dikkat edilerek yenmelidir. Fazla meyve tüketimi de vücuttaki yağ oranını artırmaktadır. Evet, meyveler şekerlidir fakat önemli olan ne kadar tüketildiğidir. Her besin için olduğu gibi meyvelerin tüketiminde de porsiyon kontrolü yapılmalıdır. Özellikle şeker hastaları meyve tükettiğinde yanında mutlaka süt, yoğurt, ayran veya peynir gibi proteinli bir besin tüketmelidirler. Kendilerine özgü hazırlanmış bir diyet listesiyle beslenmelidirler. Çünkü diyetisyenler her şeker hastasına göre kişiye özel ve farklı diyet listeleri hazırlamakta ve planlamaktadırlar. Bu sebeple mutlaka bir diyetisyenden danışmanlık alınmasını özellikle önermekteyiz" şeklinde konuştu.