Peynir altı suyu ve kazein, en popüler iki protein tozu türüdür. Her iki protein de inek sütünde bulunur ve sırasıyla süt proteininin yüzde 80'ini ve yüzde 20'sini oluşturur. Vücudunuzun yapamadığı tüm önemli amino asitleri içerdiklerinden yüksek kaliteli proteinlerdir ve bu nedenle onları yiyeceklerden almanız daha doğru bir seçenek olacaktır. En iyi yanı, her ikisinin de vücudunuz tarafından kolayca sindirilebilmesi ve emilebilmesidir.
Peynir altı suyu ve kazein peynir üretiminin yan ürünleridir. Peynir yapılırken ısıtılmış süte bazı enzimler eklenir, bu da sütteki kazeinin pıhtılaşmasına veya katı hale dönüşmesine neden olarak sıvıyı geride bırakır.
Sıvı, daha sonra kurutulan ve toz haline getirilen peynir altı suyu proteinidir. Kazeinin pıhtıları da kurutularak toz haline getirilir; diğer süt ürünlerine eklemek için de kullanılırlar.