Diyetisyen Harini Bala'ya göre ıspanak, pişirmeyle birlikte seviyeleri artan nitratlar içerir, ,yapılan araştırmalar ve çalışmalar da bunu göstermiştir . Yüksek ısıda, örneğin yapraklı yeşillikleri yeniden ısıtırken, nitratlar, kansere yol açan bir bileşik olan nitrozaminlere dönüşmektedir. Bala, 149.000'den fazla izlenme alan TikTok videosu içerisinde, Lütfen ıspanağınızı tekrar ısıtmayın, sadece pişirdikten hemen sonra yiyin diyerek tekrar ısıtılan sebzedeki bileşenlerin toksik olduğunu iddia etti. Tekrar tekrar ısıtıldığı zaman çayın antioksidan özellikleri bozulurken, acı tada katkıda bulunan tanen seviyesi artar. Bala ayrıca çaydaki herhangi bir uykuda bekleyen bakterinin tekrar ısıtıldığında aktif hale geleceğini ve tüketiciler için bir sağlık riski oluşturacağını iddia etti. Diyetisyen ayrıca pirincin tekrar ısıtılmaması konusunda da uyardı; ancak bir sorun var.Bala, nişastanın pişirildikten sonra iki saat içinde hava almayan bir kapta buzdolabında saklanması koşuluyla tekrar ısıtılmasının sorun teşkil etmediğini söyledi. Yiyecekleri kaldırmak için iki saatten fazla beklemenin, yiyeceklerde tehlikeli bakterilerin çoğalma riskini artırdığı konusunda uyardı. Uzman isim:Ancak pirincinizi sabah pişirip gece buzdolabında saklayıp ertesi gün yiyorsanız, Bacillus cereus oluşma olasılığı çok yüksek diye uyardı. Bacillus cereus, genellikle nişastalı yiyecekleri etkileyen ve sıklıkla kızarmış pirinç sendromu olarak adlandırılan, nadir durumlarda ölümle sonuçlanan gıda zehirlenmesine yol açan bir bakteri türü olarak biliniyor. Gıda ve İlaç Dairesi'ne göre yıl içerisinde Bacillus cereus'tan kaynaklanan yaklaşık 63.400 zehirlenme vakası meydana geliyor. Hastalık belirtileri arasına ise genellikle mide krampları, bulantı, kusma, ishal ve ateş bulunur.