Kasnak mantı yapılışı
İlk olarak hamur yapılır ve dinlenmeye bırakılır. Karıştırma kabına unu eklenir ve içerisine yumurta, tuz ve ılık suyu eklenir. Sert bir hamur olana kadar yoğrulur. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatılarak 30 dakika bekletilir. Beklemeden sonra hamur bezelerini eşit 12 parçaya bölünür. İyice yuvarlanır. Üzerleri nemli bezle kapatılıp 5 dakika dinlendirilir. Hamur dinlenirken iç kıymalı harç hazırlanır. Kıyma yoğurma kabına koyulur. Soğan rendelenip suyu sıkılır ve kıymanın üzerine ilave edilir. Ardından ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek ve diğer tüm malzemeler eklenir. Homojen bir kıvam alana kadar yoğurma işlemi devam edilir. Dinlenen hamurları tek tek açıp kasnak boyuna getirin. Tek tek açılan hamurların ortasına un koyarak üst üste dizin. Kasnak tezgaha alınır ve ortasına açılan hamurdan bir tane serilir. Elle çok bastırılmamaya dikkat edilir. Ardından belli olan o orta kısımlarına kıymalı iç harçatan 1 çay kaşığı koyulur. Üzerine bir hamur daha serilir ve önce eller daha sonra oklavayla üzerinden geçilir. Kenarlarında kalan fazla hamurlar alınır. Kasnak ters çevrilir ve mantılar tek tek ayrılmış olur. Bütün hamurlar bitene kadar işlem tekrarlanır. Pişirme tenceresine yağ eklenir ve üzerine salça koyulur. Salça 2 dakika kavrulduktan sonra üzerine su eklenir ve kaynaması beklenir. Tuzu tercihinize göre ekleyin. Kaynayan suya mantılar eklenir ve 5 dakika pişirilir. Tüm mantılar yüzeye çıktığı zaman servis tabağına alıp üzerine yoğurt ekleyip servis edilir.