Yaşlanmayı geciktiren vitaminler
Kayısı da bulunan vitaminlerin cilde katkı sağlayarak yaşlanmayı geciktirdiğini aktaran Sayar, “Kayısı için porsiyon 3-4 adettir. 4 adet kayısı; 68 kcal, 2,5 gram lif, 13,7 gram karbonhidrat, 0,2 gram yağ içerir. Kayısı içerisinde A, C, E vitaminleri ile demir, magnezyum, kalsiyum ve fosfor minerallerini barındırır” bilgisini verdi.
Birçok insanın muzdarip olduğu ve gitgide büyük bir sağlık problemi haline gelen kabızlığa faydalarını anlatan Sayar, “Posa içeriği ile bağırsak hareketlerini hızlandıran kayısı, bağırsaktaki atıkların yumuşamasını ve bağırsaktan geçişinin hızlanmasını sağlar ve sindirimi kolaylaştırıyor ve kabızlığı önlemektedir. Bağırsakları çalıştırır ve tok tutar, düşük kalorisi ve tatlı krizlerine karşı iyi bir çözüm olmaktadır. Günde 3-4 adet taze kayısı, kefir veya yoğurtla bir ara öğün olabileceği gibi kahvaltı sofralarında da peynir, yumurta ve yeşilliğin yanında tatlı ihtiyacını da karşılayan iyi bir alternatif oluyor” diye konuştu.