Sinem Paksoy - Posta.com.tr / Kayseri'nin Yamula ilçesinde yetiştirilen patlıcanlar kilosu 25 TL'den satışa sunulmaya başlandı! Tarladan 25 TL'ye çıkan patlıcanlara yöre halkının ilgisinin oldukça fazla olduğu biliniyor. Tam bir şifa kaynağı olan ve kapış kapış satılan Yamula patlıcanı faydaları da say say bitmiyor! Geçtiğimiz yıllarda kilosu 5-10 TL aralığında satışa sunulan patlıcanın bu yılki fiyatı ise oldukça normal bulunuyor. 25-35 TL arasında satılan ve pazarlardaki yerini yavaş yavaş almaya başlayan Yamula patlıcanı birkaç ay boyunca hasat ediliyor. İmam Bayıldı: Patlıcanın içi oyularak içine soğan, domates, yeşil biber, sarımsak gibi malzemelerle doldurularak pişirilen bu yemek pek çok kişinin beğenisini kazanıyor. Pirinç pilavıyla bir araya getirilerek servis edilebiliyor.Patlıcan Kebabı: Patlıcan dilimleriyle yapılan ve genellikle etle pişirilen bir kebap olması davet sofralarının vazgeçilmezi olmasına katkıda bulunuyor. Yanında ayran ya da yoğurtla servis edilebiliyor. Musakka: Patlıcan dilimleri, kıyma, domates ve biberle yapılan geleneksel bir lezzet olan musakka, sevenlerini pişman etmiyor! Son derece sağlıklı bir alternatif olması da beslenmesine dikkat edenler tarafından tercih edilmesini sağlıyor.Karnıyarık: Geleneksel Türk yemekleri arasında bulunan içine kıyma ve baharatlı harç doldurularak yapılan bir yemek olan karnıyarık, pek çok kişinin vazgeçilmezi oluyor. Pirinç veya bulgur pilavıyla birlikte eşsiz bir uyum yakalayan bu yemek, oldukça pratik bir şekilde hazırlanabiliyor.Salata: Soğuk mezeleri ve aperatifleri sevenler tarafından yapılabilecek pratik patlıcanlı salata, hafif lezzetler arasında yer alıyor. Köz patlıcanları ufak ufak doğradıktan sonra yoğurtla birleştirerek servis edebilirsiniz. Karnıyarık yaparken kullanılan malzemeler4 tane patlıcan1 kase kıyma1 kaşık salça1 soğan1 domates2 sivri biberKimyonKarabiberTuzSıvı yağ Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun.Enine ve boyuna bölerek 4 parçaya ayırın.Bol yağda kızartın. Kızaran patlıcanları tepsiye dizin.İç harcı hazırlamak için kıymayı, salçayı, soğanı ve baharatları sıvı yağ ile kavurun.Tepsideki patlıcanların içini doldurup üzerine bir dilim domates ve biber koyun.1 bardak salçalı suyu üzerine döküp 180 derece fırında 15 dakika pişirin.Sonrasında servis edin, afiyet olsun!