Yabani sarımsak bitkisi; deri hastalıklarından kireçlenmeye kadar pek çok sağlık sorununa şifa oluyor. Yabani sarımsak, akciğerlerde su toplanmasının da önüne geçiyor. Ayı sarımsağı da denen bu bitki, doku yaşlanmasını yavaşlatıyor. Antioksidan yönünden zengin olan yabani sarımsak, solunum problemi yaşayan kişilerin de yardımına koşuyor. Taze ve çiğ olarak tüketildiğinde böbrekleri temizliyor ve idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltıyor. Halk arasında civanperçemi olarak bilinen ayvadana, ateş ve soğuk algınlığına iyi geliyor. İştahı artıran civanperçemi, mide sancılarını azaltıyor ve gastrit belirtilerini minimuma indiriyor. Karaciğer için de oldukça faydalı olan bitki, iltihabı söküp atıyor. İdrar söktürücü olmasının yanı sıra, regl dönemi sancılarını da azaltıyor. Ruh sağlığına iyi gelen ve depresyonu azaltan kantaron, sarı ve kırmızı renkleriyle ikiye ayrılıyor. Yara izlerini iyileştirici özelliğe sahip olan bu bitki, kabarcık görünümüne neden olan zona hastalığının etkilerini de azaltıyor. Kas gevşetici özelliğiyle dikkat çeken kantaron, eklem ağrılarına iyi geliyor. Binlerce yıl öncesinde peynir yapımında kullanılan yoğurt otu, guatr gibi hastalıklara çare oluyor. Kan sulandırıcı özelliğe sahip olan yoğurt otu, lenf düğümleri enfeksiyonlarının önüne geçiyor. Uyku sorunlarına da çare sunan yoğurt otu, kaynatılıp içildiğinde cildin daha gergin görünmesine katkı sağlıyor. Kemoterapi gören hastaların vücudunda oluşabilecek hasarı en aza indirmesiyle bilinen Geven otu, karaciğer sağlığı için oldukça faydalı bir bitki. Alerji nedeniyle oluşan solunum problemlerini de ortadan kaldıran geven otu, kalbe ve beyne oksijen taşınmasına destek oluyor. Düzenli tüketildiğinde kanser riskini azaltan bu bitki, vücuttaki toksinlerin atılmasında önemli bir rol oynuyor.ABD'li sağlık bilgileri sağlayıcısı Mount Sinai, Çin Tıbbının gözde ürünü olan geven otunun, diyabet olasılığını önemli ölçüde azalttığını açıkladı. Kandaki pıhtılaşmayı engelleyen geven otu, bağışıklığı güçlendirip hastalıklara kalkan oluyor.