YÜKSEK SODYUMLU GIDALAR
Patates cipsi gibi besin değeri düşük tuzlu atıştırmalık yiyeceklerin yanı sıra pizza, fast food yemekleri, işlenmiş gıdalar ve bazı konserve çorbalar gibi yüksek sodyumlu yiyecekleri sınırlayın. Kötü beslenme tarzı kemik sağlığı için önemli olan minerallerin kaybına neden olur. Sodyum ve kalsiyumun her ikisi de kemikte depolandığından, araştırmalar yüksek sodyum tüketiminin kalsiyumun idrar yoluyla atılmasını artırabileceğini ve düşük kemik mineral yoğunluğuna katkıda bulunabileceğini göstermektedir.
İŞLENMİŞ VE YAĞLI ETLER
Frontiers in Physiology'deki yakın tarihli bir raporu da içeren klinik araştırmalar, kronik inflamasyonun doğrudan kemik kaybına katkıda bulunduğunu öne sürüyor. Enflamasyonun önemli bir tetikleyicisi, biftek, kaburga ve işlenmiş etler gibi yağ ve protein açısından zengin etlerin yüksek tüketimidir.