KEREVİZİN FAYDALARI
Kilo vermeye yardımcı olur: Kereviz ayrıca sindirimi ve kilo kaybını artıran diyet lifi sağlar - bir büyük sap sadece 10 kalori içerir. Kerevizdeki yüksek su ve elektrolit yüzdesi ayrıca dehidrasyonu önler, bu da şişkinliği azaltır.
Oftalmolojik hastalıkları önler: Kereviz çayı, katarakt geliştirme olasılığını azaltarak ve sizi makula dejenerasyonuna karşı koruyarak göz sağlığınızı iyileştirebilir. Naturecures.co.uk'ye göre çiğ kereviz suyu optik sistemin beslenmesi için çok değerlidir.
Böbreğinizi ve mesanenizi sağlıklı tutar: Kereviz doğası gereği antiseptiktir ve kadınlarda mesane rahatsızlıklarını, böbrek problemlerini ve idrar yolu enfeksiyonlarını ortadan kaldırabilir.
Kanseri uzak tutmaya yardımcı olur: Kereviz, kanserle savaşan bileşenler olarak kabul edilen ftalidler, flavonoidler ve poliasetilenler içerir. Kereviz yemek, vücutta yüzen serbest radikalleri nötralize etmeye ve dolayısıyla kanser gibi ciddi durumların gelişmesine yardımcı olur.
Kalp sağlığı için harikadır: Geleneksel ilaçlarda bir anti-hipertansif ajan olarak uygulanan kereviz, kardiyovasküler sağlığınızı korumak söz konusu olduğunda çok yardımcı olur. Araştırmalar ayrıca kerevizin kan basıncını ve kolesterol seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olabilecek antioksidanlarda yüksek olduğunu gösteriyor.