KESTANELİ ULUDAĞ PASTASI TARİFİ
Kestaneli Uludağ pastası malzemeler
Pandispanya için
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için
- 1 kutu krem şanti (2 poşet)
- 1 su bardağı soğuk süt
- 200 ml krema
İç harcı için
- 2 paket Antep fıstıklı krokan
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı fıstıklı draje
- 1 su bardağı kestane şekeri
Çikolata sos için
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
- 150 g bitter veya sütlü çikolata
Üzeri için
- Kestane şekeri
- 2-3 dal biberiye
- Çikolata rendesi
- Hindistan cevizi rendesi
KESTANELİ ULUDAĞ PASTASI YAPILIŞI
- Pandispanyayı hazırlamak için, yumurta beyazlarını ve sarılarını ayrı ayrı kaplara alın. Kuru malzemeleri bir kaba eleyerek karıştırın.
- Toz şekerin yarısını yumurta beyazlarına diğer yarısını sarılara ekleyerek önce yumurta beyazları katı kıvama gelip köpükleşene kadar çırpın. Yumurta sarılarını ise rengi açılıp köpük gibi olana kadar çırpın. Önce sıcak suyu ekleyip karıştırın, ardından kuru toz karışımı ilave edip düşük devirde çırpın.
- Daha sonra yumurta beyazlarını azar azar alarak söndürmeden hamura ilave edin. Hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kalıba aktarın, eşit olarak yayıp üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi süt ile birlikte bir kasede katılaşana kadar çırpın. Kremayı ise başka bir kasede kabarana kadar çırpıp her ikisini de büyük ve derin bir kasede birleştirip karıştırın.
-
- Soğuyan keki küçük küpler halinde kesin ve hepsini kremanın içine aktarın. Kekleri zedelemeden karıştırın, ardından krokan, çikolata, draje ve doğranmış kestaneleri ekleyip iyice karıştırın.
- İstediğiniz şekilde bir kek kalıbının içini streç film ile kaplayın ve pasta harcını içine boşaltın.
- Bastırarak kalıba yerleştirin ve üzerini de streç film ile kapatıp dondurucuya alın. 2 saat dondurucuda beklettikten sonra buzdolabına alın ve 3-4 saat daha bekletin.
- Çikolata sos için tüm malzemeyi bir tencereye alarak çırpın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Yüzeyini tamamen kapatacak şekilde streç film ile örtüp buzdolabında soğumaya bırakın. Sos iyice soğuduktan sonra blendera alıp akışkan kıvam alana kadar çırpın.
- Soğuyan pastayı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini çikolata sos ile kaplayın ve kestane şekerini ekleyerek istediğiniz gibi süsleyin.