Dilerseniz et yemeği yemek istemediğiniz sağlıklı bir akşam yemeği öğününde, dilerseniz lezzetli bir yılbaşı sofrasının ara sıcağı olarak sunabileceğiniz kestaneli mantar sote nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, tüm tarif detayları haberimizde... 4 yemek kaşığı zeytinyağı (Lezzet katmak için zeytinyağını azaltıp, biraz da tereyağı kullanabilirsiniz)1 adet kuru soğan400 gr kestane mantarı15 adet orta boy kestane3 diş sarımsakTaze kekik, tuz, karabiberSoya sosu Kestaneleri soyun ve haşlayınKuru soğanı piyazlık olarak doğrayın.Zeytinyağı ile kavurun.Soğanları kavurduktan sonra üzerlerine kestane mantarlarını ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Bu arada baharatları da ekleyin.Mantarlar suyunu çektikten sonra daha önceden önceden haşladığınız ve birkaç parçaya böldüğünüz kestaneleri ekleyin. Bu aşamada kokusunu vermesi için tereyağı ekleyebilirsiniz.Bir tur daha az yağda çevirin.Afiyet olsun! Servis ederken süslemek için üzerine bir tutam ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.