KETEN TOHUMU
Keten tohumu , MÖ 3000 gibi erken bir tarihte Babil'de yetiştirildi. 8. yüzyılda Kral Charlemagne, keten tohumunun sağlığa olan faydalarına o kadar inanıyordu ki, görevlilerinin onu tüketmesi için bazı yasalar bile çıkardı.
Şimdi, on üç yüzyıl sonra, araştırmalar o dönemin çılgın kralını haklı çıkartıyor.
Keten tohumu besleyici elementlerle doludur ve sağlıklı yağlar, vitaminler ve enerji sağlar. Bazıları ona gezegendeki en güçlü bitkisel gıdalardan biri diyor. Kalp hastalığı , kanser , felç ve diyabet riskinizi azaltmaya yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar var .
Keten tohumlarını düzenli bir diyete dahil etmek, kalp yetmezliği, hipertansiyon ve obezite gibi çok sayıda ciddi hastalığı önlemenin en iyi yollarından biri olmanın yanı sıra cildinizi besler ve gençlik kaynağı olarak çalışır.