SÜTLÜ İNCİR TATLISI
PROF. DR. OSMAN MÜFTÜOĞLU TARİFİ:
- İçine ceviz yerleştirilmiş incirleri tencereye dizin.
- 1 bardak su + 1 bardak süt + vanilya + 1 bardak şekeri karıştırın.
- Suyu çekinceye kadar pişirin.
- Üzerine tarçın ya da hindistan cevizi ekleyerek tüketin
POSTA.COM.TR'DEN SÜTLÜ İNCİR TATLISI TARİFİ
Sütlü incir tatlısı malzemeleri
- 1 kg süt
- 10 kuru incir
- 1 kahve fincanı nişasta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 4 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
Sütlü incir tatlısı yapılışı
- İncirleri yıkayıp iri iri doğrayın.
- 1 çay bardağı su ile incirler yumuşayana kadar pişirin.
- Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Toz şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
- Servis kâselerine paylaştırıp soğumaya bırakın.
- Üzerini antepfıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun!