CEVİZİN BESİN DEĞERİ
Ceviz, C vitamini, B vitaminleri (B6 vitamini, tiamin, riboflavin, niasin, pantotenik asit ve folat), E vitamini ve ayrıca kalsiyum, demir, magnezyum gibi mineraller açısından zengin bir kaynaktır. Ayrıca potasyum, sodyum ve çinko içerir.
Ceviz yüzde 65 yağ ve yüzde 15 proteindir. Çoklu doymamış yağlar (genellikle "iyi" yağlar olarak kabul edilir) bakımından çoğu kuruyemişten daha zengindirler ve alfa-linolenik asit (ALA) adı verilen nispeten yüksek miktarda omega-3 yağ asidine sahiptirler. Ceviz ayrıca linoleik asit adı verilen bir omega-6 yağ asidi açısından da özellikle zengindir.
Ceviz, fitosterollerin yanı sıra beta-karoten, lutein ve zeaksantin gibi diğer temel besinleri de içerir. İyi bir diyet lifi ve antioksidan kaynağıdırlar (ellagic asit, kateşin, melatonin ve fitik asit). Tüm bu faydalı besinler, cevizlerin birçok kişi tarafından "güçlü gıda" olarak düşünülmesini sağlar.