Kilosu 5 TL'ye düştü! Adana'da hasadı devam ediyor, kolesterol seviyelerini yere çakıyor, tam bir antioksidan deposu, doğal antibiyotik

Adana'da soğan hasadı hız kesmeden devam ediyor. Her evde bulunan ve yemeklere lezzet katan bu sebze, pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da nisan ayından bu yana hasat edilen sebze pek çok kişi tarafından kilo kilo alınıyor...

Tarlada fiyatı 5 TL olan Turfanda soğanı, pek çok kişinin gözlerini üstüne çevirdi. Her yemekte rahatlıkla kullanılan bu leziz sebzenin faydaları da say say bitmiyor. Peki, soğanın faydaları nelerdir? Soğan neye iyi gelir?

SOĞANIN FAYDALARI NELERDİR?
İçinde bulundurduğu antioksidanlarla adeta bir ilaç olan soğan, bağışıklık sistemini güçlendirmede büyük rol oynuyor. Uzun süreli kullanımda hem kendinin hem de suyunun antibiyotik etkisi gösterdiği ve hastalıklardan koruduğu biliniyor.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR
Soğan suyunun her gün önerilen miktarda içilmesi LDL ve HDL adı verilen kötü-iyi kolesterolü dengelemesini sağlıyor. Kötü kolesterol seviyesi yüksek olanların soğan kürünü düzenli olarak tüketmeleri öneriliyor.

BAKTERİ VE VİRÜSLERE KARŞI KORUYOR
Soğanın içindeki bileşiklerin antibakteriyel özellik gösterdiği biliniyor. Düzenli olarak soğan tüketimi gerçekleştirmek vücudu bakteri ve virüslere karşı koruma altına almayı sağlıyor.

İHTİHABI AZALTIYOR!
İçerdiği organik sülfür bileşenleri ve kuersetin, vücutta iltihaplanmayı azaltabilir. Bu da eklem ağrıları, romatizma gibi inflamatuar hastalıkların semptomlarını hafifletebilir. Özellikle soğanın pişirilmeden tüketilmesi, bu etkilerin daha belirgin olmasını sağlayabilir.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DESTEKLİYOR!
Lif içeriği sayesinde sindirimi düzenler, bağırsak hareketlerini teşvik eder ve kabızlığı önler. Soğanın içerdiği prebiyotik bileşenler, bağırsak florasını destekleyerek sindirim sağlığını iyileştirir. Düzenli soğan tüketimi, bu sayede sindirim sorunlarını hafifletebilir ve genel bağırsak sağlığını destekleyebilir.

KOLESTEROL SEVİYELERİNİ DÜŞÜRÜYOR!
Kardiyovasküler sağlık açısından da soğanın olumlu etkileri vardır. Soğan, kan basıncını düşürmeye ve kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir. İçerdiği kükürt bileşenleri, kan damarlarını genişleterek kan akışını iyileştirir ve ateroskleroz riskini azaltır. Bu nedenle, kalp hastalıkları riskini azaltmak isteyenler için soğan tüketimi önerilen bir alışkanlıktır.

SOĞAN KÜRÜ TARİFİ
- Soğan kürü hazırlayabilmek için 2 adet kahverengi soğan ve 2 bardak içme suyu kullanmak gerekir.
- Öncelikle de soğanın kabuklarını soymadan önce bol suda iyice yıkayabilirsiniz.

- Daha sonra da sirkeli su içinde yıkadığınız soğanları 15-20 dakika kadar bekletebilirsiniz.
- Daha sonra da bir tencere içinde suyu kaynatarak su kaynamaya başladığında içine dörde bölünen soğanları da ilave edebilirsiniz.
