ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA TARİFİ
Zeytinyağlı yaprak sarma malzemeler
- 4-5 soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1.5-2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1.5 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 kesme şeker
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı kaynamış su
- 500 gram salamura asma yaprağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı kaynar su
- Yarım limonun suyu
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA YAPILIŞI
Salamura asma yapraklarını su altında yıkayıp durulayın ve ardından suyunu süzün. Soğanların kabuğunu soyup ince ince doğrayın.
Doğradığınız soğanları, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1.5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstıkla birlikte tencereye alıp kısık ateşte kavurun.
2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanların üstüne ekleyin.
1-2 dakika daha kavurun.
Pirincin içine 1 yemek kaşığı kuru nane, 1.5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
Tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin.
Çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Pirinçler suyu çekince ocağı kapatıp iç harcı soğutun.
Harcı sapları koparılmış asma yapraklarına paylaştırıp parmak inceliğinde sarın.
Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve kaynar suyu ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin.