KİRAZ SOSLU VANİLYALI CHEESECAKE TARİFİ
Kiraz soslu vanilyalı cheesecake malzemeler
Tabanı için
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 400 g labne peyniri
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
Kiraz sosu için
- 250 g kiraz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Üzeri için
- İri çekilmiş Antep fıstığı
KİRAZ SOSLU VANİLYALI CHEESECAKE YAPILIŞI
- Tabanı için bisküviyi un haline gelinceye kadar rondodan geçirip bir yoğurma kabına alın.
- Erittiğiniz tereyağı ve tarçını ilave edip yoğurun.
- Harcı 20 cm çapında yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın.
- Kalıbı buzluğa alıp iyice soğutun.
- Üzeri için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir kaseye alın ve mikserle çırpın.
- Soğumuş olan bisküvi tabanın üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Fırın soğuyana kadar fırından çıkarmayın.
- Kiraz sosunu hazırlamak için kirazların çekirdeklerini ayıklayıp iri parçalar halinde doğrayın ve bir sos tenceresine alın.
- Üzerine toz şeker ve suyu ekleyip pişirin.
- Ocaktan almadan önce mısır nişastasını çok az soğuk su ile inceltip sosa ekleyin.
- Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
- Sos koyulaştıktan sonra kenara alıp soğutun.
- Soğuyan sosu cheesecake’inizin üzerine döküp birkaç saat buzdolabında bekletin.
- İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.