Yaşlanmanın en önemli belirtisi kırışıklıklardır. Son derece doğal bir olgu olan yaşlanmayı yavaşlatabilmenin bazı yolları var. Beslenme rutinimize ekleyeceğimiz bazı yiyecekler sayesinde kırışıklıkları önlememiz mümkün. Bu yiyecekler genç bir görünüm verirken yaşlanmanın etkilerini de yavaşlatabiliyor. Kırışıklık karşıtı besinler haberimizde... Avokadonun içeriğindeki sağlıklı yağlar, antioksidan ve vitaminler cilt için son derece faydalıdır. Ananasın içeriğindeki manganez, kolajen oluşumuna katkı sağlayan prolidaz enzimini aktive eder. Kolajen üretimi de cildin yaşlanmasını yavaşlatır ve elastikiyetini artırır. Tatlı patatesin içinde çoğu cilt bakım ürününde bulunan ve kolajen oluşumunu etkileyen A vitamini bulunur. Zeytinyağı cilt bakımı için birebirdir. İçeriğindeki tekli doymamış yağlar ve E vitamini yaşlanmayı önler. Ayrıca cilt kanserine yakalanma riskinizi de azaltır. C vitamini bakımından zengin olan turunçgiller, kolejen oluşumuna katkı sağlar. A, C ve E gibi cilt dostu vitaminler içeren ıspanak, iyi bir nemlendirici ve cilt tonu düzenleyicisidir. Kırışıklıklarla savaşması da cabası. Yağlı balıklar omega-3 açısından zengindir ve kolajen hasarının önlenmesine yardımcı olur. İltihap önleyici ve kolesterol giderici olan kuruyemişler, cildin ihtiyacı olan proteini almanıza katkı sağlar. Antioksidan zengini olan yaban mersini yaşlanmanın etkilerini yavaşlatabilir. Ayrıca serbest radikallere karşı sizi korurken C vitaminiyle kırışıklıkları önleyebilir. Magnezyum, demir, folat ve potasyum açısından zengin olan mercimek, antioksidanlar sayesinde erken yaşlanmayı önler ve cildin elastikiyetini artırır. En sevilen yaz meyvesi olan karpuz, içeriğindeki likopen sayesinde güneşin zararlı etkilerinden cildi korur ve yaşlanmayı yavaşlatır. Bitter çikolata kan akışını hızlandırır ve cildi güneş ışınlarının hasarlarından korur. Edamame olarak bilinen olgunlaşmamış soya fasulyesi, cilde ışıltı verebilir.