Renkli meyveler tüketin
Öte yandan, antioksidan vitaminlerden zengin bir diyet enfeksiyona karşı direnci artırabilir. Koyu renkli gıdaları tüketin: Koyu yeşil, kırmızı, sarı ve turuncu meyvelerin ve sebzelerin antioksidan içerikleri yüksektir. Meyveleri, narenciye, kivi, elmalar, kırmızı üzüm, lahana, soğan, ıspanak, tatlı patates ve renkli havuçlar bağışıklık sisteminizi destekler.
Diğer bağışıklık artırıcı gıdalar arasında antiviral ve antibiyotik özelliklere sahip olabilen taze sarımsak, zencefil, zerdeçal, karabiber, kekik gibi baharatlar ve eski usul tavuk çorbası bulunur.
Araştırmalar, soğuk algınlığı veya grip hastalığına yakalanırsanız, tavuk çorbasının iltihapları hafifletebileceğini ve daha hızlı iyileşmenize yardımcı olabileceğini gösteriyor.