FESLEĞEN SOSLU MAKARNA TARİFİ
Fesleğen soslu makarna malzemeler
- 1 paket hazır makarna (Penne, spagetti vs isteğe göre)
- 150 gr taze fesleğen
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 200 ml krema
FESLEĞEN SOSLU MAKARNA YAPILIŞI
- Öncelikle bir robot içerisine fesleğenler kurutularak eklenir ve zeytinyağı ile birlikte çekilir.
- Makarna bir tencere içerisinde haşlanır ve aldante bırakılır. (Makarna çok fazla pişirilirse doku olarak hoş bir hal almaz.)
- Bir tavaya krema eklenir ve biraz ısındığı sırada fesleğenli karışımı, parmesan peynirini ilave edildikten sonra isteğe göre tuz ilave edilir ve karıştırılır. (Krema fazla ısınırsa kesilir.)
- Krema fokurdamaya başladıktan sonra makarnayı ilave edip 2-3 dk karıştırılır ve altı kapatılır, servis edilir.