LAHANA, KARNABAHAR, BROKOLİ…
Diyetisyen Ceren Kaplan, hastalıklara karşı çok daha savunmasız olduğumuz kış aylarında beslenmenin son derece önemli olduğunu dile getirdi.
“Kış aylarında bağışıklığın azalmasını engellemek için A, C, E vitaminleri, selenyum ve çinko mineralleri bakımından zengin antioksidan besinler tercih edilmelidir. Bu besinler hem hastalığa yakalanma riskimizi azaltır hem de hastalığa yakalanma durumunda daha kolay atlatmamıza yardımcı olur. Lahana, brokoli, turp, pırasa, karnabahar, kereviz, havuç içerdiği antioksidan vitamin ve mineraller açısından çiğ veya pişmiş şekilde haftalık olarak tüketmemiz gereken sebzeler arasındadır.” diyen Kaplan, sıraladığı sebzelerin bağışıklığı güçlendirme ve vitamin değerlerini düzenlemede büyük rol oynadığını belirtti.