Günümüzde, eski zamanlardan beri bilinen ve kullanılan geleneksel bitkilerin sağlık ve beslenme dünyasında tekrar popülerlik kazandığı bir döneme şahitlik ediyoruz. Bu bitkilerden biri de salep olarak bilinir.www.posta.com.tr Orta Doğu, Asya ve Güney Avrupa'nın özellikle soğuk iklimlerinde yetişen bir orkide türünden elde edilen salep, hem sağlık hem de lezzet açısından pek çok fayda sunuyor. Salep, içeriğindeki karbonhidratlarla bilinir ve enerji verici özelliklere sahiptir.Bu özelliği, özellikle kış aylarında enerji düzeylerini artırmak isteyenler için ideal kılabilir. Salep, içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir.Antioksidanlar, vücudu zararlı serbest radikallere karşı koruyarak genel sağlığı destekler. Geleneksel tıpta sinir sistemini sakinleştirici etkileriyle bilinen salep, günümüzde stresle başa çıkmak isteyenler arasında popüler hale geliyor.Doğal içeriği sayesinde ruhsal dengeyi destekleyebilir. Salep, sadece sağlık için değil, aynı zamanda lezzetli bir içecek olarak da tercih ediliyor.Özellikle süt veya su ile karıştırılarak yapılan salep içeceği, sıcak içecek sevenler arasında favori bir seçenek haline gelmiştir. İçerisinde yer alan musilaj bileşeni sayesinde boğaz yollarını yumuşatır. Dolayısıyla öksürük, nezle ve bronşit gibi üst yolunum yolu hastalıklarının tedavisinde yararlıdır. Sancılı adet dönemi geçiren kadınların salep tüketmesi oldukça faydalıdır. Çünkü salep, regl sancılarının dinmesine destek olur. Ayrıca gebelikte sıklaşan rahim kasılmalarının azalmasına ve gebeliğin daha kolay geçmesine yardımcı olur.