Özellikle soğuk kış günlerinde yoğun şekilde tüketilen kelle paçanın hastalıklara karşı kalkan görevi gördüğü ifade ediliyor. Eklem ağrıları, gribal enfeksiyon, kalp çarpıntısı ve baş dönmeleri gibi rahatsızlıklara iyi geldiği zaman zaman dile getirilen çorba kentte sabah, öğle, akşam olmak üzere her vakitte tüketiliyor.
25 yıldır kelle paça çorbası yapan Remzi Ulaş, “Paça çorbasının Kahramanmaraş’ta mevsimi yok her zaman revaçta. Özellikle kış mevsimi nedeniyle gribal enfeksiyon ve soğuk algınlıkları için çok faydalıdır. Kadınlara güzellik açısında da iyi geliyor. Ahır dağındaki keçi ve koyun gibi küçükbaş hayvanlardan elde edilir. Bilimsel olarak tanıtıyoruz ama ilimsel olarak da tanıtılmasını istiyoruz” dedi.
Her fırsatta kelle paça içmeye gelen müşteriler de özellikle kışın soğuk algınlığında korunmak için daha fazla tüketmeye çalıştıklarını kaydetti.