Kırmızı biber, içeriğinde bulunan C vitamini oranıyla öne çıkan sebzeler arasında yer alıyor. Her mevsim tüketip şifa bulmak isteyenler ise yazın en çok kırmızı biber konservesi yapıyor. Çünkü bu kırmızı sebzenin sayısız faydası bulunuyor. İşte tüm detaylar… Kapya biber, sağlık için birçok fayda sağlayan lezzetli bir sebzedir. Yüksek miktarda C vitamini içeriyor. Bu da bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu hastalıklara karşı koruyor. Her mevsimde kırmızı biber tüketerek salgın hastalıklardan korunabilirsiniz. Kapya biber, beta-karoten bakımından zengin. Bu da göz sağlığını destekler ve antioksidan özelliklerinden dolayı hücre hasarını azaltıyor. Bu sebze, A vitamini açısından da zengin olduğu için göz sağlığının en büyük destekçisi oluyor. Lif bakımından zengin olması, sindirim sistemi sağlığını destekliyor ve sindirimi düzenliyor. Aynı zamanda düşük kalorili olmasıyla birlikte tokluk hissini artırıyor ve kilo kontrolüne yardımcı oluyor. Kapya biber, potasyum açısından zengin. Bu sayede kan basıncını düzenliyor ve kalp sağlığını iyileştiriyor. Anti-inflamatuar özelliklere sahip olmasıyla iltihaplanmayı azaltıyor ve vücuttaki iltihaplanmayla ilişkili hastalıkların riskini önlüyor. Kapya biberin içerdiği folat ve B6 vitamini, sinir sistemi sağlığını destekleyerek stresle mücadeleyi kolaylaştırıyor. Kapya biberin lezzetli bir içeriği olması, yemeklere tat ve renk katarken sağlık için de önemli bir besin kaynağı olmasını sağlıyor. Malzemeler:1 kg kırmızı biber2 su bardağı sirke2 su bardağı su2 yemek kaşığı tuz2 yemek kaşığı şeker3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)Kuru kekik, defne yaprağı (isteğe bağlı)Konserve yapmak için uygun cam kavanozlar ve kapaklar Yapılışı:Öncelikle biberleri yıkayın ve kurulayın. Ardından biberleri ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini ve saplarını çıkarın.Biberleri istediğiniz büyüklükte dilimleyin veya doğrayın. Dilimlediğiniz biberleri bir kaba alın.Bir tencerede su, sirke, tuz ve şekeri karıştırın. Bu karışımı kaynatın.Kaynamış karışımı dilimlediğiniz biberlerin üzerine dökün. Eğer isterseniz bu aşamada sarımsak, kuru kekik ve defne yaprağı da ekleyebilirsiniz. Biberleri kavanozlara yerleştirin. Üzerine sirke karışımından ekleyin, biberlerin tamamen sıvı içinde olduğundan emin olun.Kavanozların ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin.Soğuduktan sonra kavanozları düz çevirin ve serin, karanlık bir yerde saklayın. Konserve biberleriniz hazır! Daha fazla biber konservesi yapmak isteyenler, malzeme listesinde verilen miktarları artırabilir.