Göz sağlığı için de etkilidir. İçinde yer alan vitamin ve mineraller ile gözlerin düzgün çalışmasını destekler.
Karaciğerin görevini başarılı bir şekilde yerine getirmesine yardımcı olur.
Sinir sistemine iyi gelir. Stresle başa çıkmanıza yardım eder.
Maş fasulyesi antioksidan özellikleriyle bilinir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sahip olduğu vitamin ve mineraller ile hastalıklara karşı dirençli olmanızı sağlar. Özellikle kış döneminde çorba şeklinde tüketerek vücudunuzun güçlenmesine katkı sunabilirsiniz.
İçeriğindeki lizin sayesinde dudaklarda uçuk oluşumunu önler.
Demir, kalsiyum ve magnezyum deposu olduğu için saç dökülmelerine karşı etkili olur.
İçerisindeki proteaz inhibitörleri sayesinde tümör oluşumuna engel olur. Kanser riskini azaltarak özellikle kadınlarda meme kanseri oluşumuna engel olur.
MAŞ FASULYESİ NASIL KULLANILIR?
Maş fasülyesi son derece basit şekilde hazırlanarak tüketilen bir bakliyattır. Vitamin ve mineral açısından son derece zengin olan maş fasülyesi ayrıca magnezyum deposudur. Maş fasülyesini haşlamak için yıkadıktan sonra tencereye alınır. Tencereye üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su konulur. Orta ateşte yaklaşık 15 dakika haşlanır. Haşlanan maş fasülyesi suyu süzüldükten sonra yemeklerde ve salatalarda afiyetle tüketilir.