Yulaf ezmesi içinde barındırdığı yüksek lif oranıyla kolesterolü düşürmek için en iyi besinlerden bir tanesi. Bu ürünü sabah kahvaltınızda ve öğle öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Nohut tüketmek kolesterolü düşürmek için en iyi yöntemlerin başında yer alıyor. Yapılan araştırmalara göre uzun süre nohut tüketen bireyler, zamanla daha dengeli bir kan şekeri ve kolesterole sahip oluyorlar. Günün öğle ve akşam saatlerinde nohutu rahatlıkla tüketebilirsiniz. Öğün aralarında ya da sabah saatlerinde tüketmeniz gereken en önemli besin arasında ceviz kesinlikle yer almalı. İştahınızı engelleyen ve kötü kolesterol seviyesini zamanla toparlayan ceviz, tam anlamıyla vücudunuz en iyi dostu. Somonun birçok şeye faydası olduğunu biliyoruz. Balık türleri arasında yağlı yapısı ve yüksek proteiniyle dikkat çeken somun, içerdiği omega-3 ile kolesterolün kontrol altına alınmasına yardımcı oluyor. Akdeniz besinleri arasında belki de bize en iyi gelen şey greyfurt olabilir. İçinde barındırdığı çözülebilir lif sayesinde kan seviyenizi düzenleyen greyfurt, aynı zamanda kolesterolünüzü düşürmek için de harika bir besin. Yemeklerinizde, ara öğünlerinizde ya da direkt içecek olarak bile kullanabileceğiniz zeytinyağı, her sağlık sorununun çözümü. En sağlıklı yağlardan biri olan zeytinyağı kolesterol seviyenizin düşmesine oldukça fazla yardımcı olacak. Yaban mersininin günlük lif tüketiminin dörtte birini oluşturduğunu biliyor musunuz? İşte bu lif kolesterol seviyeniz için en iyi çözüm. Kahvaltıda ve öğün aralarında yaban mersini tüketmeyi ihmal etmeyin. Kirazı sevmeyeniz yoktur diye umuyoruz. Doğal şeker ve vitamin deposu olan kiraz, kolesterolünüzün düşmesine yardımcı olduğunu gibi birçok hastalığa yakalanmanızı engelleyecek. Fasulyenin tam bir lif deposu olduğunu biliyor musunuz? Çözünür lifleriyle yemeklerde sıklıkla tükettiğimiz Fasulye, kolesterol seviyenizin yardımcısı olduğu gibi mide sorunlarınızı da giderecek. Ara öğünlerin kralı olan kuru üzüm, hem şeker seviyenizi hem de kolesterolünüzü düzenlerken, spor yaparken size artı bir güç kazandıracak. Ara öğünlerinizde ya da yulaf ezmesine ekleyerek tüketebilirsiniz.