Yanlış beslenme kolon kanserine zemin hazırlayan en büyük nedenlerden biri. Peki kolon kanserinden korunmak için nasıl beslenmek gerekiyor?
KOLON KANSERİ RİSKİNİ AZALTMANIN YOLLARI
İŞLENMİŞ ETLERDEN KAÇININ
İşlenmiş öğle yemeği etleri, domuz pastırması, soğuk etler, sosisli sandviçler, sosisler ve diğer işlenmiş et türleri 1 numaralı kanserojenlerdir.
BİTKİ BAZLI BİR DİYET UYGULAYIN
İşlenmiş etlerin ve etlerden elde edilen yağların faktörler olduğunu çoktan tespit etmiş olsak da, araştırmalar ayrıca hayvansal protein içeriği yüksek diyetlerin kolorektal kanserle de bağlantılı olduğunu gösteriyor. Beslenme Dergisi’nde yayınlanan ilave Kanada araştırması, bir “et diyeti kalıbı” nın kolorektal kanser riskini arttırdığını buldu.