KOMEK kurs başvuru sayfası 2023: KOMEK kurs kaydı nasıl yapılır? Konya KOMEK’te hangi kurslar var?

KOMEK kurs başvuru sayfası vatandaşların erişimine açıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri (KOMEK) her yıl binlerce vatandaşa farklı konularda kurs veriyor. Hem zaman geçirmek hem de yeni bir meslek sahibi olmak isteyenler de bu kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Peki, KOMEK kurs kaydı nasıl yapılır? Konya KOMEK’te hangi kurslar var? İşte 2023 KOMEK kurs başvuru sayfası ve kurslara dair detaylar…

Egzersizden sanata, dijital çalışmalardan dini konulara kadar pek çok kurs veren KOMEK başvuruları 26 Eylül 2023 Salı günü itibariyle başladı. Vatandaşlar hem yüz yüze hem de online olarak katılabilecekleri derslerin kayıtlarını online olarak yapabiliyor. Aynı zamanda pek çok eğitim online olduğu için yurdun dört bir yanından binlerce kişi KOMEK kurslarından faydalanabiliyor. İşte KOMEK kurs başvuru sayfası ve kurs kayıtlarına dair detaylar…

KOMEK 2023 KURS KAYIT TARİHLERİ
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri (KOMEK) kayıtları 26 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek. Ancak kurslara kaydolmak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması gerekiyor. Çünkü yoğun ilgi gören kursların kontenjanları kısa sürede doluyor.

KOMEK KURS KAYDI NASIL YAPILIR?
KOMEK kurs kayıtları https://pars.komek.org.tr/ internet adresinden yapılıyor. İlk olarak kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların T.C. kimlik numarası ve cep telefonu numarası, doğum tarihi ve öğrenim bilgisi girmesi isteniyor.

Ardından cep telefonunuza gelen kodu sayfaya girdikten sonra seçebileceğiniz kursların bilgileri önünüze çıkıyor. Burada ilgi duyduğunuz kursu seçtikten sonra kayıt işleminizi önünüze gelen yönergeleri takip ederek tamamlayabiliyorsunuz.
2023 KOMEK KURS BAŞVURU SAYFASI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

KONYA KOMEK’TE HANGİ KURSLAR VAR?
KOMEK kursları yeni dönemde,
Model Uçak (ATA) Yapımı,
Elde Maraş İşi,
Rusça, Seramik,
Çini İşlemeciliği,

Java ile Programlama,
Kısa Film Yapımı,
Kaligrafi,
Minyatür Sanatı,
Bisiklet Kullanma Eğitimi,
Ses Eğitimi,
İlmihal gibi alanlar olmak üzere 366 branşta eğitim verilecek.

Ayrıca yüz yüze eğitimlerde ilk kez açılacak branşlar arasında;
Ahşap Tasarım ve Modelleme,
Vantrolog,
Türk Halk Oyunları,
Kangoo Jumps,
Alçı Rölyef (Sculpture Painting) Eğitimi,
Görme Engellilere Yönelik Braille Satranç,
Reformer Pilates,
Spinning,
Depreme Hazırlık ve Okuma gibi eğitimler bulunuyor.