Ekmek içine eklenen maya ve diğer malzemelerin özelliğine göre farklı adlar alabilmektedir. Yöreden yöreye farklılık gösteren ekmekler herkesin damak zevkine hitap edecek lezzette. Biz, bu tarifimizde ekşi mayalı buğday unlu köy ekmeğini anlatacağız.
KÖY EKMEĞİ TARİFİ VE YAPILIŞI
Köy ekmeği lezzetli bir ekmek çeşidi olarak belirtilmektedir. Ekşi maya ile yapılması tercih edilen köy ekmeğini ev ortamında yapmak son derece pratik olmaktadır. Köy ekmeği için gereken malzemeler şunlar olarak ifade edilmektedir:
- 500 gram tam buğday unu
- Aldığı kadar su
- 6 gram ekşi maya
- Bir çay kaşığı iri tuz ya da deniz tuzu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Not: Dilerseniz ekmeğinizin ununa farklı tahıllar da katarak daha zengin ve besleyici hale getirebilirsiniz.