ÇİĞ BADEMİN BEYNE ETKİSİ
Her gün 1 avuç çiğ badem tüketimi, Alzheimer'ı önler.
BADEM SÜTÜNÜN FAYDALARI NEDİR?
Doğal ve katkı maddesiz yapılan badem sütünün faydaları şu şekildedir;
Kan basıncını düşürür,
Kalbi korur,
Kasları güçlendirir,
Böbrek sağlığında olumlu etkileri vardır,
Cilt sağlığında en çok kullanılan ürünlerden biridir,
Görme yetisini geliştirir,
Kemikleri güçlendirir,
Kanser önleyici özellikleri vardır,
Bağışıklık destekler,
Anne sütüne benzer besinler içerir.
BADEM SÜTÜ NASIL YAPILIR?
Malzemeler
1 su bardağı badem
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı bal/şeker
1 bardak bademi 1 bardak suyla geceden ıslatıyoruz.
Sabah bademi süzüp, 2 bardak su ile rondoya koyuyoruz.
30 saniye rondoyu çalıştırsak yeter. Sütü çıkmış oluyor. Süt renginde ve süt kıvamında.
Tülbentle süzerek rondodakileri süt ve posa olarak ayırıyoruz.
Posasını da atmayın keklere çöreklere kullanın, buzdolabında muhafaza edin sütü ve posayı.
Bebeğim küçük olduğundan inek sütü yerine badem sütüyle yapıyorum ek gıdalarını, tabii ki ölçülü miktarda.