KROKANLI TEL KADAYIF SARMA TARİFİ
Krokanlı tel kadayıf sarma malzemeler
Muhallebili için:
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı un (70 gr)
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası (30 gr)
- 4 çorba kaşığı şeker (60 gr)
- 2 çorba kaşığı tahin (17gr)
- 1 paket vanilin
- 1 çorba kaşığı tereyağ (30gr)
- Tuz
Kadayıf için malzemeler:
- 1 paket hazır kavrulmuş kadayıf
- 2 çorba kaşığı tereyağ (60gr)
- 1 çorba kaşığı pekmez (10gr)
- 4 çorba kaşığı şeker
Krokan için malzemeler:
- 4 çorba kaşığı susam
- 100 gr ceviz
- 3/5 bardak şeker (150 gr)
KROKANLI TEL KADAYIF SARMA YAPILIŞI
- Vanilya ve tereyağı dışında bütün muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp iyice çırpın ve orta ateşte çırparak pişirmeye başlayın.
- Muhallebi kıvam alınca önce tereyağını ekleyip eritin. Tereyağ eriyince vanilyayı ekleyip muhallebiyi kapatın.
- Daha sonra bir tavada kadayıflar için terekli malzemeleri ekleyip kavurmaya başlayın.
- Kavururken sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin. Renk alınca ise altını kapatın.
- Son olarak başka bir tavaya krokan için olan şekeri ekleyip karamel haline getirin.
- Karamel kıvamını alınca susam ve cevizi ekleyip iyice karıştırın.
- Bütün malzemeler hazır olduğunda bir yüzeye kadayıftan 2 yemek kağışı döküp üzerine 2 yemek kaşığı muhallebi ekleyin ve en üst kata 1 tatlı kaşağı krokan ekleyin.
- Daha sonra muhallebili yüzeyi kaşık yardımıyla kadayıfların üzerinde yuvarlayıp bütün yüzeyin kadayıf olmasını sağlayın.
- Bütün malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın.